Премиерот Зоран Заев во Париз го покажа своето полиглотство на вчерашната средба со францускиот претседател Емануел Макрон.

– Мерсу, мерси боку, месје президент, тенкју, благодарам!- заврши Заев на заедничката прес-конференција.

Заев и досега беше познат со неговите јазични акробации, а оваа е уште една од неговите „антологиски“.