Пред две години, на 28 април 2017 година, актуелниот премиер Зоран Заев беше гостин во Топ тема на ваша страна на ТВ Телма, каде што цврсто вети дека не доаѓа предвид смена на името на Република Македонија.

– И викаат тој ќе го смени името. Како бре луѓе ќе го сменам името кога две третини ми требаат. И што да ви кажам, отсечно изјави тогаш Заев.

А денес, е друго време. Две години потоа. Тоа беше период пред да биде кандидиран за Нобелова награда.

А БРЕ ЛУЃЕ, ЧЕКАЈТЕ, НЕ ГО МЕНУВАМ ИМЕТО !!!!

Gepostet von Македонска Дијаспора am Sonntag, 24. Februar 2019