Владата одобри целодневна настава во училиштата, откако ваква препорака вчера даде Комисијата за заразни болести. Според информации на Сител, на денешната владина седница во целост било прифатено мислењето на комисијата целодневната настава да биде до 15 часот и тоа за учениците кои се пријавени за физичко присуство и родителите не се во можност да ги земат од училиште во 11 или 12 часот кога завршуваат часовите согласно протоколот за работа. Владата се одлучила за целодневна а не за дневен престој за да не се мешаат групите на ученици и да се почитуваат протоколите за заштита од Ковид 19.