Судијката Добрила Кацарска предложена од Судскиот совет за нов судија на Уставниот суд. Судскиот совет одлуката ја донел едногласно.

Предлогот треба да биде изгласан од страна на парламентот. За да биде изгласан предлогот, потребни се 61 глас од пратениците.

Во моментов Кацарска е судија во Основниот кривичен суд во Скопје. „Се прослави“ со процесот за „27 април“ во кој за осудените беа изречени 211 години затвор.