На последната седница, Владата на Спасовски донела Уредба со законска сила со која се врши пренамена на буџетски средства за исплата на плати на истражителите од СЈО.

Вакават Уредба веќе е објавена во Службен весник.

Веднаш следеа и реакции кај јавноста која смета дека во вакви услви, кога министерката за финансии изјавува дека во буџетот ќе и недостигаат 1,2 милијарди евра кои ќе треба да се земат како заем, оваа одлука е неумесна со оглед на тоа што СЈО не постои, главната обвинителка е во домашен притвор, а обвинителите, откако ги наполнија своите сметки со високите плати и астрономските бонуси, СДСМ ги згрижи во редовното обвинителство.