По остварената средба на господинот Зоран Заев со канцеларката на Германија госпоѓата Ангела Меркел во Република Албанија, го молиме господинот Зоран Заев да објасни до каде е датумот за преговори на Македонија со Европската Унија кој толку многу го ветуваше?

Тоа е краткото прашање на ВМРО-ДПМНЕ до Заев по информациите за неговата денешна средба со Ангела Меркел.

Во ВМРО-ДПМНЕ изгледа не знаат дека датумот досега најмалку три пати го добивме.