ВМРО-ДПМНЕ ќе ги зголемува платите подеднакво и во јавната и државна администрација и ќе се бори да го унапреди стандардот кој СДСМ сега го руши, се вели во денешната реакција од опозициската партија на соопштението од влдајечкиот СДСМ за тоа дека „ВМРО-ДПМНЕ е против повисоки плати“.

– Она што е вистински загрижувачко е што Владата на СДСМ ќе подели 120 милиони евра народни пари за легализирање на незаконската активност плата во плико. Владата на Заев е таа што ги дели граѓаните и компаниите на оние кои ги почитуваат законите, и оние малкуте кои ги става во привилегирана состојба а прават криминал со плата во плико на рака, а сега Заев ќе ги награди со државни народни пари. Општ факт е дека таквите компании кои прават криминал се оние кои се блиски до премиерот Зоран Заев и СДСМ. Овие пари кои СДСМ ќе ги дели на блиските компании граѓаните ќе ги платат трипати поскапо преку задолжувањето кое го прави владата. Арамиите на власт не мислат за работниците туку за своите приватни џебови и затоа лажното душегрижништво е само завеса за која криминалците од СДСМ се богатат на грбот на работниците, се вели во реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ.