Во Шведска во последните 24 часа од коронавирус починаа уште 67 луѓе, што е најголем дневен број на смртни случаи од 18 април досега, а новозаразени се 379 лица.

Вкупниот број на починати во таа земја, во која не беа воведени рестриктивни мерки, достигна 3.992, а регистрирани се 33.188 заразени луѓе.