Српскиот претседател Александар Вучиќ во изјавата поставена на Инстрагам во 15:20 нагласува дека нема да го напушти Претседателството и нема да попушти пред „фашистичкиот лидер“ Бошко Обрадовиќ и тајкуните Ѓилас и Јеремиќ и дека никогаш нема да се откаже од борбата за пристојна и модерна Србија.

– Јас сум во моја канцеларија во Претседателството, нема да бегам, нема да заминам, зашто за она што се борам, принципите за кои се залагам се повредни од животот. Никогаш нема да се откажам од борбата за пристојна и модерна Србија, нема да се повлечам пред фашистичкиот водач и тајкуни, крадци кои ја оштетија земјата, истакна тој.

Вучиќ натаму додава:

– Ги молам моите поддржувачи за модерна и пристојна Србија да не одат во Белград, пристојните белградски граѓани не доаѓаат да се соочуваат со мал број луѓе, насилни, кои во моментов се 400-500. Тие не се насилни, туку банда фашисти кои сакаат да ја уништат државата. Не излегуваме одовде не затоа што не можеме, туку затоа што не сакаме да повредиме никого. Сакаме да ја зачуваме секоја српска глава, па дури и онаа што фашистите ја завеле, истакна тој.

Во меѓувреме дел од демонстрантите кои се пред зградата на Претседателството се упатија кон полциската станица каде се приведени лица по вчерашниот упад во РТС во обид да издејствуваат нивно ослободување, јавија белградски медиуми.