Еве како Заев го најави своето вечерашно гостување на МРТВ:

Како што можете да видите, тој и Ангеловска гостувале на „Националната РТВ“, а не на „Македонската РТВ“. Логото на МТВ се уште не е сменето, но тоа е веројатно заради избегнување на иритација на јвноста.

Еве пак, на кои инстутуции Владата им го сменила името (МРТВ е под број 25):

lista_na_institucii_so_nov_naziv_-_republika_severna_makedonija