Извадок од Законот за спречување корупција и судир на интереси, прогласен со потписи на Иванов и Џафери на 17 јануари 2019 година, а објавен во Службен весник на 19 јануари 2019 година. Глава 5, член 44:

„Функцијата претседател на Валдата…, министер… се неспојливи една со друга“. Толку од умот на Заев и неговите правници во Владата, вклучувајќи ја и „експертката“ Дескоска. Или накратко кажано, Заев не може да биде и премиер и министер.