ВМРО-ДПМНЕ за вечерашното интервји на Зоран Заев на „вмровската“ Канал 5.

Прашања на кои Заев не даде одговор:

Срамота е премиер да не знае да одговори како ќе се соочува Македонија со КОВИД-19.

Владата на Зоран Заев е пиши – бриши проекти. Единствено Зоран Заев што направи е продавање на се што е македонско.

Заев не одговори дали Гоце Делчев ќе остане Македонец.

Заев не одговори кога ќе се расчистат аферите „Дака“, „Рекет 2“, „Шпанско село“ итн.

Заев не одговори дали ќе одговара за се што се има огрешено.

Заев не одговори дали ќе престане со политичкиот прогон кој го врши врз неистомислениците.

Заев не одговори зошто Македонија според извештаи е хибриден режим.

Заев не одговори дали ќе го реши проблемот на лозарите.

Заев не одговори кога ќе ги врати украдените пари од граѓаните.

Заев не одговори зошто секој ден се затвораат фирми.

Заев не одговори зошто се покачи струјата на 7.4%.

Заев не одговори зошто има над 40.000 граѓани невработени.

Заев не одговори зошто Македонија има пад на БДП на -12.7%.

Заев не одговори зошто над 500.000 граѓани живеат со 50-тина денари дневно и се на раб на егзистенција.

Заев не одговори зошто Македонија има најмногу починати од КОВИД-19.

Заев не одговори до кај се капиталните инвестиции, зошто Македонија е слепо црево во Европа според инфраструктурата.