„Комуњариве од СДС испечатиел лажни флаери, како да се од Левица, во печатницата „Софија“, Богданци! Сега газдата ќе си „попие“ и кривична по член 160 од КЗ“, пишува лидерот на Левица, Димитар Апасиев на ФБ.

Член 160 се однесува на измама на избирачи, а за него е превидена казна до три години затвор.

Според информациите кои кружат на социјалните мрежи, печатницата “Софија” е своевидна партиска испостава на СДСМ.
Добивала пари од и од Фондот за иновации.
Газда е Драги Семенпеев член и партиски функционер на СДСМ, а синот Александар советник во општина Богданци од 2017-2021 година.