Денеска понеделник, 13 септември 2021 година, 256-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 109 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 10 минути, а ќе зајде во 18 часот и 49 минути.

Денов трае 12 часа и 39 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 35 минути, а ќе зајде во 22 часот и 45 минути.