Денеска е вторник, 16 јули 2019 година, 197-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 168 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 11 минути, а ќе зајде во 20 часот и 7 минути.

Денов трае 14 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 59 минути, а ќе зајде во 4 часот и 33 минути.