Денеска е сабота, 22 јануари 2022 година, 22-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 343 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 16 часот и 34 минути.

Денов трае 9 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 12 минути, а ќе зајде во 9 часот и 32 минути.