Денеска недела, 26 септември 2021 година, 269-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 96 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 23 минути, а ќе зајде во 18 часот и 26 минути.

Денов трае 12 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 14 минути, а ќе зајде во 11 часот и 43 минути.