Денеска е четврток, 1 декември 2022 година, 335-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 30 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 42 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа 21 минути.

Месечината ќе изгрее 13 часот и 23 минути, а ќе зајде во 22 часот и 58 минути.