Денеска е сабота, 16 ноември 2019 година, 320-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 45 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 23 минути, а ќе зајде во 16 часот и 13 минути.

Денов трае 9 часа и 50 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 24 минути, а ќе зајде во 10 часот и 2 минути