Денеска среда, 13 октомври 2021 година, 286-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 79 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 42 минути, а ќе зајде во 17 часот и 57 минути.

Денов трае 11 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 37 минути, а ќе зајде во 23 часот и 40 минути.