Денеска е недела, 27 октомври 2019 година, 300-иот ден во годината.

До крајот на годината остануваат уште 65 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 17 часот и 36 минути.

Денов трае 10 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 43 минути, а ќе зајде во 17 часот и 35 минути.