Денеска недела, 27 септември 2020 година, 272-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 94 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 25 минути, а ќе зајде во 18 часот и 23 минути.

Денов трае 11 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 45 минути, а ќе зајде во 1 часот и 36 минути.