Денеска е понеделник, 16 декември 2019 година, 350-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 15 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 54 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 35 минути, а ќе зајде  во 10 часот и 27 минути.