Денеска сабота, 19 јуни 2021 година, 170-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 195 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 54 минути, а ќе зајде во 1 часот и 24 минути.