Денеска е понеделник, 3 јуни 2019 година, 154-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 211 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот, а ќе зајде во 20 часот и 3 минути.

Денов трае 15 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 20 часот и 8 минути.