Денеска е недела, 18 август 2019 година, 230-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 135 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 43 минути, а ќе зајде во 19 часот и 32 минути.

Денов трае 13 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 14 минути, а ќе зајде во 8 часот и 13 минут