Денеска е недела, 7 март 2021 година, 66-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 299 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 1 минута, а ќе зајде во 17 часот и 29 минути.

Денов трае 11 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 8 минути, а ќе зајде во 11 часот и 11 минути.