Денеска четврток, 18 февруари 2021 година, 49-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 316 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 27 минути, а ќе зајде во 17 часот и 8 минути.

Денов трае 10 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 41 минута, а ќе зајде во 23 часот и 55 минути.