Денеска петок, 22 јануари 2021 година, 22-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 243 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 16 часот и 34 минути.

Денов трае 9 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина,  ќе изгрее во 11 часот и 41 минута, а ќе зајде во 1 часот и 7 минути.