Денеска вторник, 27 октомври 2020 година, 302-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 64 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 59 минути, а ќе зајде во 16 часот и 35 минути.

Денов трае 10 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 14 минути, а ќе зајде во 1 часот и 38 минути.