Денеска е вторник, 27 септември 2022 година, 269-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 96 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 18 часот и 25 минути.

Денов трае 12 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 50 минути, а ќе зајде во 19 часот и 16 минути.