Денеска е четврток, 26 март 2020 година, 86-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 280 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 27 минути, а ќе зајде во 17 часот и 52 минути.

Денов трае 12 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 52 минути.