Денеска недела, 2 август 2020 година, 216-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 150 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 27 минути, а ќе зајде во 19 часот и 51 минута.

Денов трае 14 часа и 24 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 26 минути, а ќе зајде во 3 часот и 47 минути.