Денеска е петок, 24 мај 2019 година, 144-иот ден во годината.

До крајот на годината остануваат уште 221 ден. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 54 минути. Денов трае 14 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее 8 минути по полноќ, а ќе зајде во 9 часот и 49 минути.