Денеска петок, 3 јули 2020 година, 186-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 180 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 2 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 44 минути, а ќе зајде во 3 часот и 16 минути.