Денеска е четврток, 24 ноември 2022 година, 327-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 38 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 34 минути, а ќе зајде во 16 часот и 6 минути.

Денов трае 9 часа 31 минута.

Месечината која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее 7 часот и 8 минути, а ќе зајде во 16 часот и 20 минути.