Денеска петок, 1 јануари 2021 година, 1-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 364 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 16 часот и 12 минути.

Денов трае 9 часа и 11 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 30 минути, а ќе зајде во 8 часот и 56 минути.