Денеска сабота, 5 декември 2020 година, 341-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 25 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 45 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 17 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 39 минути, а ќе зајде во 10 часот и 56 минути.