Денеска е сабота, 23 ноември 2019 година, 327-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 38 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 31 минута, а ќе зајде во 16 часот и 7 минути.

Денов трае 9 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 22 минути, а ќе зајде во 14 часот и 33 минути.