Денеска е четврток, 4 август 2022 година, 211-иот ден во година. До крајот на годината остануваат уште 154 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 28 минути, а ќе зајде во 19 часот и 50 минути.

Денов трае 14 часа и 22 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 8 минути, а ќе зајде во 23 часот и 7 минути.