Денеска недела, 25 јули 2021 година, 206-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 159 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 18 минути, а ќе зајде во 20 часот и 1 минута.

Денов трае 14 часа и 42 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 24 минути, а ќе зајде во 6 часот и 25 минути.