Денеска е сабота, 29 јануари 2022 година, 29-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 336 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 16 часот и 43 минути.

Денов трае 9 часа и 52 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 29 минути, а ќе зајде во 13 часот и 22 минути.