Денеска среда, 28 јули 2021 година, 209-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 156 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 21 минута, а ќе зајде во 19 часот и 58 минути.

Денов трае 14 часа и 37 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 43 минути, а ќе зајде во 9 часот и 55 минути.