Денеска е петок, 23 август 2019 година, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 24 минути.

Денов трае 13 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 30 минути, а ќе зајде во 13 часот и 14 минути.