Денеска е сабота, 20 јули 2019 година, 201-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 164 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 20 часот и 5 минути.

Денов трае 14 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 20 минути, а ќе зајде во 8 часот и 23 минути.