Денеска е сабота, 6 август 2022 година, 213-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 152 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 30 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути.

Денов трае 14 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 34 минути и нема да зајде ова деноноќие.