Денеска е недела, 16 февруари 2020 година, 47-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 319 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 30 минути, а ќе зајде во 17 часот и 6 минути.

Денов трае 10 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 37 минути по полноќ, а ќе зајде во 10 часот и 48 минути.