Денеска е сабота, 28 декември 2019 година, 362-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 3 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 8 минути.

Денов трае 9 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 49 минути, а ќе зајде  во 18 часот и 21 минута.