Денеска е сабота, 21 мај 2022 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 9 минути, а ќе зајде во 19 часот и 51 минути.

Денов трае 14 часа и 42 минути.

Месечината, која е во фаза полна месечина ќе изгрее во 51 минути по полноќ, а ќе зајде во 10 часот и 12 минути.