Денеска недела, 5 јули 2020 година, 188-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 178 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 4 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 45 минути, а ќе зајде во 4 часот и 59 минути.